Tengok apa letterbox PakNgah terima!!!

Hari-hari, minggu-minggu, tak kira hujan atau panas, letterbox rumah PakNgah akan dapat benda itu dan benda ini. Ada yang posmen dari Pos Malaysia yang masukkan, banyak yang posmen tak resmi yang masukkan. Ada jugak yang kawan atau jiran yang masukkan (kad jemputan kawin, surat dari AJK surau, nota kawan buat tahlil).

Apa yang dia dapat? Sebulan sekali petisurat PakNgah tu dapat bil air dari Syabas, bil talipon dari TM. Sesekali dapat notis dari majlis bandaraya. On and off dapat majalah yang kita orang subscribe. Sekali sekala, dapat majalah free, atau “majalah” iklan yang 10, 20 muka. Time macam ni, sure dia seronok punya. Sebab dia bulih tengok banyak gambar kaler, banyak sale/offer/discount.

Tapi yang dia paling boring tu, bila dia dapat benda-benda yang contohnya macam ni:

Imagine you, tak ke very the boring hidup peti surat PakNgah tu ha, dok dapat benda-benda macam tu almost every week? Memanglah itu cara iklan untuk dia orang, tapi benda yang sama jer depa dok bagi, tak kesian ke kat peti surat rumah PakNgah tu?

Peti surat rumah you sama jugak lah gamaknya, kan?

(322)

Share This:

Share

About pakngah

social golfer; 24-handicapper.

This entry was posted in Stories to share with you. Bookmark the permalink.

Leave a Reply