Slow play (in golf)

Setiap round golf dimainkan adalah ubat mujarab untuk menenangkan jiwa yang tertekan dek banyak stress, melupakan sekejap masalah dunia. That’s why people play golf.

Tapi kerana ramai jugak kita yang stress, tertekan emosi, dihujani masalah dalam hidup sehari-hari, ramailah pulak orang yang turun padang main golf. Bila dah ramai, macam jugak bila banyak kenderaan atas jalan, banyaklah fairway dan green yang mengalami traffic jam.

Makin parah, bila ada golfer yang slow macam siput babi. Sapa yang main di belakang siput-siput ni, memang memendam rasa habis. Boleh jadi macam gila babi.

image

Kalau nak elak jadi stress marah atai gila, kita kena sabar, kena bijak. Misalnya, kita alihkan tumpuan kita kepada benda lain, as if there’s nothing worth worrying in the world, relax.

Macam yang dia orang ni buat: Posing posing ambik gambar…

image

…atau main twitter, instagram, fb macam geng ni…

image

Apa hal pun, there’s not much we can do about slowplay in golf, dan slow players in golf. So, laju atau slow, main je lah ikut apa nasib kita hari tu. Yang penting, happy!

Enjoy your golf!!

(527)

Share

About pakngah

social golfer; 24-handicapper.
This entry was posted in Golf, Stories to share with you and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply