Neelofa first woman director of AirAsia

Just a short one if you don’t mind, a few items about first this and first that. Nothing serious, though. First of all, Neelofa became the first woman director of AirAsia when she was appointed a non-executive independent director of AirAsia. Noor Neelofa Mohd Noor – that’s her full name – is, as you very well know, a successful businesswoman, an actress, and a TV host. She was appointed to the board of directors on December 2017.

Neelofa with Tan Sri Tony. Image from www.thestar.com.my

Make no mistake: Neelofa is not the first ever woman director in Malaysia. Other women had been appointed directors well before this, but in this story, Neelofa is the first woman appointed as non-executive independent director of AirAsia. Of AirAsia. Of AirAsia, ok?

Next item. It’s about something else. It might happen, it might not happen, nobody knows what the future holds, right? But if it happened, then sometime in April or May this year i.e. after the general elections, Tun Mahathir would be the first person to hold the position of Prime Minister two times. Twice. Or that is what his supporters are saying and wishing for.

a First for Neelofa

First this and First that


Tun Mahathir was Malaysia’s prime minister for 22 years from 1981 to 2003. the 93-year-old is now leading a coalition of Opposition parties to take over the federal government in the coming 14th General Election.

Enough about Neelofa and Tun Mahathir. Before we end this story, let’s go to two more Firsts:

Alice Wells joined the Los Angeles police department in September 1910. That made Miss Wells the world’s first policewoman.

Hillary Clinton almost became the USA’s first woman president. But she lost to Donald Trump and so she did not become one. She would have, I think, had enough women voted for her. Speaking of women voters, in 1893, women in New Zealand were the first to be given that right, not the Americans. American women got their right only 20 years later.

(3)

Share This:

Share
Posted in Stories to share with you | Tagged , , , | Leave a comment

Arahan hendaklah jelas

Arahan hendaklah jelas. Itu pasti. Bukan samar-samar, bukan kabur. Bukan yang boleh ditafsirkan begitu dan begini oleh lain-lain individu. Sekali lagi diulang: bahawa arahan hendaklah jelas pada setiap masa.

Saya pernah bekerja dengan sebuah department store. Boss jabatan saya selalu berpesan: “Bila kau beri arahan, atau tulis memo, atau nak kasi makkumat, make sure it is absolutely clear, make sure it is not ambiguous, bukan kelabu.” Ini penting supaya orang lain yang membaca atau menerima arahan tu tidak confuse, tidak kabur, atau tidak buat tafsiran sendiri, dan menjalankan arahan itu seperti yang dikehendaki oleh si pemberi arahan.

“Tolong ambil baju yang warna merah dua-tiga helai, kemudian hantar ke Merchandising Department”. Baju warna merah tapi baju lelaki ke, baju wanita? Berapa helai sebenarnya “dua-tiga helai” tu? Nak hantar semua tu esok ke, petang ni ke, atau serta-merta ke?

Arahan yang kabur begitu mungkin menghasilkan result ini: Staf yang diarahkan tu akan hantar tiga helai baju lelaki lengan panjang dan tiga helai baju wanita lengan pendek, semuanya kaler merah, dan hantar semuanya kepada seorang kerani Merchandising Department. Kerani tu akan kata “Kami nak dua helai baju budak lelaki, ni apahal baju dewasa, 4 helai pulak tu? Kenapa baru hantar sekarang, patutnya sebelum pukul 11.00 pagi tadi!”

Kita berikan satu contoh. Walaupun contoh yang sangat basic, tapi mudah-mudahan berguna.

Arahan bertulis diberikan sebagai berikut:

SILA PAM TANDAS SELEPAS MENGGUNAKANNYA

Ok, pengguna tandas akan menterjemahkan arahan atau peringatan ini sebagai “Aku mesti pam tandas selepas digunakan”. Baik, setakat ini, jelas clear: I must flush the toilet after use. Lalu pengguna tadi buatlah seperti yang diarahkan: Dia pam tandas itu, press atau tarik satu kali, dan dia pun berlalu. Apa yang mungkin belaku? Kalau nasib pengguna selepasnya baik, dapat toilet bersih. Kalau nasibnya kurang baik, dia mewarisi toilet yang masih punya baki.

Bandingkan pula dengan arahan atau peringatan ini:

TOLONG 3 KALI PAM TANDAS SELEPAS GUNA

Arahan atau peringatan di atas lebih jelas daripada arahan sebelum ini. “Selepas tuan guna tandas ni, tuan mesti pam tiga kali. Bukan dua kali, bukan empat kali, bukan satu kali, tapi tiga kali. Kalau satu kali pam dan tandas itu dah bersih pun, tuan masih wajib pam tiga kali.” Sudah tentu arahan ini akan memastikan bahawa tandas itu akan bersih untuk diwarisi kepada pengguna selepasnya.

Moral cerita: Sentiasa pastikan agar setiap arahan hendaklah jelas.

(13)

Share This:

Share
Posted in Stories to share with you | Leave a comment

Mengamuk sakan bila gaji lewat bayar


Bila gaji atau upah lambat bayar, reaksi pekerja kadang-kadang tidak dapat disangka. Ada yang “Oh ok, tak apa lah, dah tu bila?” dan ada yang mengamuk sakan.

Memang berlaku kes lewat bayar gaji oleh majikan atas sebab-sebab yang tidak dapat mereka elak. Dan of course, memang ada kes lewat bayar gaji kerana sengaja; anyway, itu cerita lainlah. Yang kita nak cerita ni kes yang “genuine”.

Pekerja ada tanggungannya sendiri. Sewa rumah, tambang bas sekokah anak, bayaran tadika, bil air bil api bil talipon dan lain-lain. Sebab tu sangat penting majikan membuat bayaran gaji pada waktu atau tarikh yang tetap. Misalnya, ditetapkan pada 6hb dalam bulan berikutnya. Atau pada 28hb bulan yang sama. Atau pada hari akhir setiap bulan. Mau tidak mau majikan mesti cari atau sediakan wang untuk bayar gaji pada tarikh-tarikh yang telah ditetapkan tadi.

Oleh kerana tarikh bayar gaji itu penting, maka apabila gaji tidak dibayar pada tarikh yang dijanjikan, mungkinlah ada seorang-dua pekerja yang hilang pertimbangan.

Seperti yang kita sebut awal tadi, kebiasaanya pekerja agak understanding kalau lambat bayar gaji. “Nak buat macam mana, kan? Next pay day bila pulak ni?”  Atau yang sedikit sinis, akan menyambutnya dengan “Dah nak bangkrap ke kompeni  ni?” Tapi mungkin ada yang dah sangat terdesak, tambah pulak dah sedikit mabuk, teruslah hilang akal mengamuk sakan…

…hingga dibakarnya kereta si-majikan!

Selamat Tahun Baru 2018!

(6)

Share This:

Share
Posted in EmploymentWorld | Tagged , | Leave a comment