Monthly Archives: June 2011

Jom derma darah!

Siapa pernah derma darah? Walau apa pun tujuannya, derma darah is good for you. So, cerita PakNgah kali ni adalah pasal derma darah. Kalau dah puas dok bagi derma kat kawan-kawan atas padang golf, sekali sekala eloklah kita pi derma … Continue reading

Share
Posted in Stories to share with you | Tagged | 4 Comments

Salah satu penyebab darah tinggi zaman sekarang

Masa-masa “peak time”, semua orang nak cepat ke tempat kerja atau nak cepat balik rumah dari┬átempat kerja. Kita pun penat jugak, sama macam dia orang. Tapi dalam penat dan letih tu, kita masih juga ikut peraturan:┬ámasuk lorong yang betul, duduk … Continue reading

Share
Posted in Stories to share with you | Tagged | Leave a comment

Minyak naik harga, hidup monyet pun makin susah!

Kita selalu komplen: minyak naik harga, barang naik harga, semua naik, naik dan naik. Kos sara hidup makin mahal sedangkan gaji tak mahal macam mana pun. Kita hanya pusing pusing ambik tahu hal kita jer tapi kita tak perasan, rupanya … Continue reading

Share
Posted in Some other sides of the world | Tagged , , | Leave a comment